Näin digikuvien luvattuna aikana olen itsekin unohtanut oikeat paperiset valokuvat melkein tyystin. Kaikki viime vuosina otetut kuvat löytyvät vain sähköisessä muodossa, joten niitä voi selailla vain tietokoneen suosiollisella avustuksella. Lisäksi näin digitaaliaikana valokuvien määrä on lähes räjähtänyt käsiin. Kun ennen otettiin huolella ja harkiten muutama valokuva, niin nykyään räiskitään kuvia samasta tapahtumasta/kohteesta useampia, että varmasti sitten saadaan se täydellisin kuva otettua. Sitten tietokoneen syövereistä löytyy satoja (tai tuhansia) kuvia, joita ei kukaan jaksa selata koskaan.
Minun ja miehekkeen yhteisen taipaleen kuvat ovat myös kaikki ainoastaan sähköisessä muodossa (ja niitä on paljon). Aiemman elämän kuvia löytyy paperisina.
Tästä suivaantuneena päätin yksi päivä, että koostan meidän yhteiseltä ajalta räpsityistä kuvista jonkunlaisen kuvakollaasin ja teetätän sen ihan paperille asti. Ja teen tän kaiken salassa mieheltä.
Tarkotus on tehtä jokaisesta yhteisestä vuodesta kansio, johon sitten valkkaan kuvia noin 50-200 kuvaa per vuosi. Tosin toissa vuodelle tulee lisäks viä yks matkakansio (yhdesta pitkästä ulkomaanmatkasta), johon kuvia tulee 300 :)
Kansioihin on tarkotus kuvien viereen kirjottaa joku pieni teksti niin, että kuvien katselu ois mielekkäämpää ja joka kuvasta ois selvitys, että mitä se esittää ja mistä se on otettu. Suuri urakka siis tiedossa, mutta uskon, että se palkitsee myöhemmin.
Tulevaisuudessa sitten voi noita kuvia teetättää vähän useemmin, ettei tuu näin suurta urakkaa toista kertaa.
Oon ihan innoissani (sain jo ne reissun 300 kuvaa ja pääsen tänään niitä albumittamaan), toivottavasti ylläri onnistuu ja miehekekin tykkää :)